Skip to main content

Programma

Planning 2024
21 januari - The Royal Croquettes
11 februari - The Fried Seven
17 maart - Leigh Baker Band
21 april - Roaring Cats
12 mei - White Golden Vibes

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

21-01-2024 The Royal Croquettes

21-01-2024 The Royal Croquettes

Zondag 21 januari 2024, 14.00 – 17.00 uur. Het Amsterdamse Huis, Wierdijk 12, Enkhuizen
(!Het concert vindt éénmalig in het Amsterdamse Huis plaats!)

De bandleden zijn:
Daniele Fanelli - vocals
Niccoló Angioni - trompet
Davide Sgarra - klarinet
Gerard Piera - trombone
Simon Gelsdorf - piano
Huub Oomens - gitaar
Thor Eide Johansen - contrabas
Nikos Katrakoulis - drums

De band met de smakelijke naam The Royal Croquettes, trapt het nieuwe jaar af bij Sgt. Pepper’s Jazz-Club. Voor hen en voor ons de eerste keer. De band is een swingband die in 2019 werd opgericht aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en gespecialiseerd is in traditionele jazz-en swingmuziek. De band houdt ervan te spelen in de stijl van de grote legenden, zoals Louis Amstrong of Duke Ellington en … dat er wordt gedanst. De band streeft ernaar de muziek een moderne wending te geven met behoud van de essentie van het pre-bepop-tijdperk. De koninklijke swingband van Den Haag is actief in clubs en podia als Murphy's Law, De Haagse Jazz Club, Amare en De Praal, om er maar een paar te noemen! Dankzij onze getalenteerde arrangeurs Niccolò Angioni en Simon Gelsdorf swingen de Croquettes als een speer, kom ons tegen op een van onze volgende shows!

  • RQ 2

  • RQ 3

  • RQ 4

Lees meer …21-01-2024 The Royal Croquettes

11-02-2024 The Fried Seven

11-02-2024 The Fried Seven

Zondag 11 februari 2024, 14.00 – 17.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

Line up:

Laura Dooge - vocals
Joan Codina - trombone
Pablo Castillo - cornet
Pepijn Mouwen - rieten
Martí Mitjavila - rieten
Carlos Ayuso - drums
Simon Osuna - contrabas
Cem Karayalçin - banjo en gitaar

The Fried Seven is een internationale groep jonge muzikanten gevestigd in Amsterdam. Ze delen hun passie voor Early Jazz. Hun repertoire bestaat uit de typische tunes van de jaren 20 en 30, zoals die van in die tijd bijzonder populaire bandleider en cornetspeler King Oliver, de ragtime van Jelly Roll Morton, en natuurlijk 'Satchmo' Louis Armstrong en de koning van de standards Duke Ellington. The Fried Seven spelen ook eigen composities en arrangementen, dat getuigt van een sterk staaltje nieuw leven weten in te blazen in oude stijlen. Het gezelschap is dan ook een graag geziene gast op festivals en clubs. Dus ook op veler verzoek weer bij Sgt. Pepper's Jazz-Club, waar zij hun nieuwe CD ten doop houden en een geweldige zangeres meenemen. 

Zangeres Laura Dooge

Vanaf haar 17e was Laura student aan het Junior Jazz College op het Conservatorium van Amsterdam waar ze in 2019 cum laude afstudeerde van de bachelor. Kenmerkend voor Laura als zangeres is haar verscheidenheid: haar grote liefde is het Great American Songbook waar ze eindeloze inspiratie blijft vinden in de stukken van George Gershwin, Vernon Duke en Duke Ellington. In het spelen met Nederlandstalige jazzband 'Vondelier' kan ze haar liefde voor de Nederlandse taal helemaal kwijt en als vaste gast bij The Fried Seven brengt ze het repertoire van de jaren 1920 weer tot leven.

  • F 71

  • F 72

  • F 74

Lees meer …11-02-2024 The Fried Seven

17-03-2024 Leigh Barker Band

17-03-2024 Leigh Barker Band

Zondag 17 maart 2024, 14.00 – 17.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

Bezetting:
Heather Stewart - vocals en viool
Noé Codjia - trompet
Bastien Weeger - klarinet en Altsaxofoon
Gilles Repond-Quint - trombone
Bastien Brison - piano
Leigh Barker - contrabas
Romain Vuillemin - gitaar en banjo
David Grebil - drums

Bassist, bandleider, componist (en soms tubaspeler) en Australiër Leigh Barker arriveerde in 2016 in Parijs om een ​​nieuwe Europese basis op te zetten voor zijn muziek, familie en diverse projecten. De afgelopen tien jaar heeft Barker opgetreden op locaties en evenementen zoals het Sydney Opera House, Jazz at Lincoln Center, 'Frankie 100' in New York en het Bix Beiderbecke Memorial Festival, waarmee hij zich wereldwijd heeft gevestigd als een first call sideman en bekroonde band. leider. Leigh begeleidde artiesten zo divers als Branford Marsalis, Gordon Webster, de Hot Jazz Alliance en Sarah McKenzie en ontdekte dat het leven in Australië zijn mogelijkheden om fulltime te toeren beperkte.

Na de geboorte van zijn tweede dochter, heeft Barker de ‘Europese editie’ van zijn langlopende band gevormd, waarmee hij het uitstekende oeuvre van zijn acht volledige albumreleases en meer dan tien jaar touren voortbouwt. Gelukkig kon hij de zangeres en violiste uit zijn groep sinds 2011, Heather Stewart (aangezien zij ook ‘Mrs Barker’ is…) meenemen naar Parijs.

In 2020 heeft Leigh een ​​dubbelalbum uitgebracht van de Europese groep met de beste muzikanten van Parijs. Ook staan er verschillende nummers van een sessie opgenomen in Melbourne, Australië met de 'oude' band op. De groep was al te zien op evenementen als het festival ‘Paris Jazz Roots’ in april 2017 en een uitverkocht ‘Fete de la Musique’ concert in de beroemde Parijse hotspot ‘La Coupole’ uit de jaren twintig.

  • LBB 1

  • LBB 3

Lees meer …17-03-2024 Leigh Barker Band

21-04-2024 Roaring Cats

21-04-2024 Roaring Cats

Zondag 21 april 2024, 14.00 – 17.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

Bezetting:
Coos Zwagerman - trompet
Sam Ghezzi - zang, tenorsaxofoon
Mo van der Does - klarinet
Joan Codina - trombone
Oscar Ployart Wetche - piano
Davor Stehlik - banjogitaar
Tomek van Leeuwen - contrabas
Joe Korach - drums

Roaring Cats is een van Europa’s meest veelbelovende nieuwe jazzbands. Met swing en hete jazz is het Amsterdamse orkest succesvol de uitdaging aangegaan om waarde en eigentijdse betekenis te geven aan de wortels van de jazz. Dit orkest uit Amsterdam ging de uitdaging aan om waarde en nieuwe betekenis te geven aan de wortels van de jazz. Hun repertoire bestaat uit originele arrangementen van de mooiste liedjes van de topartiesten uit de jaren '30 en '40. Bovendien presenteren ze originele composities in stijl. Kortom, een sprong terug naar de Roaring 20’s & 30’s, toen de muziek van New Orleans een mengelmoes van geluiden uit een overvloed aan culturen opleverde. Destijds was de muziek heet en swingend en greep iedereen in de ban, waardoor ze geen andere keuze hadden dan te dansen en te genieten. Roaring Cats is een geweldig hedendaags voorbeeld voor het samensmelten van verschillende identiteiten en muzikale ideeën in het genre dat jarenlang de hitparades beheerste.

Lees meer …21-04-2024 Roaring Cats

12-05-2024 White Golden Vibes

12-05-2024 White Golden Vibes

Zondag 12 mei 2024, 14.00 – 17.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

Bezetting:
Jaap de Wit jr. - saxen
Norbert Reijngoud - vibrafoon
Emile van Pelt - piano
Matthijs Driessen - gitaar
Jaap de Wit sr. - contrabas
John Lippe - drums

Feel the vibe! Deze door Jaap de Wit en Norbert Reijngoud samengestelde band,  bestaat uit zes ervaren muzikanten. De ‘Vibes’ combineren de liefde voor swing jazz met plezier en humor tijdens live performances. Geïnspireerd door de muziek van Lionel Hampton en Earl Bostic zijn de vibra- en saxofoon de opvallendste instrumenten.

De muzikanten van de White Golden Vibes hebben bij elkaar meer dan twee eeuwen muzikale ervaring. Norbert Reijngoud is met “Gold’, mede naamgever van de band. Op zijn zesde begon hij met harp, op zijn tiende kwam piano daarbij maar op zijn veertiende ontdekte hij de vibrafoon. Toch duurde het nog 35 voordat hij zijn eerste jazzoptreden op de vibrafoon meemaakte. Jaap de Wit vertegenwoordigt het “White’ gedeelte van de bandnaam. Hij begon ooit met pianoles, speelde vanaf zijn 15-de drums in traditional jazzbands. Hoewel Jaap nog steeds drumt in diverse jazz-orkesten komt zijn ware muzikaliteit tot zijn recht met de saxen. Emile van Pelt speelt accordeon, was dirigent was van een gospelkoor, speelde hoorn in een klassiek orkest en ook nog sousafoon in een NO band. Zijn absolute muzikale hoogtepunt is natuurlijk zijn rol als pianist bij de White Golden Vibes!  Matthijs Driesen is de gitaren-man van de band maar begon zijn muzikale carrière met een heel ander instrument. Hij speelde namelijk vanaf zijn 17-de contrabas. Op een gegeven moment had hij maar uitdaging nodig. De laatste jaren speelt hij alleen nog gitaar in hot club de france en swingformaties. John Lippe speelt al vanaf zijn 10-de slagwerk en begon als popdrummer. Zijn voormalige buurman bracht hem in contact met de jazz. Die buurman beweerde dat jazz-muziek heel leuk was. Op die manier belandde hij bij diverse jazzbands. Zijn legendarische zang tijdens ‘nummer zes’, zorgt er voor dat je niet enkel in je ‘dreams, very nice people’ ontmoet.  Jaap de Wit Sr. mag, nu hij met pensioen is, eindelijk muziek spelen die hij echt leuk vindt. Ooit begon hij op trombone maar kwam als bassist terecht in een van de eerste jazzbands in Enkhuizen. Daarin speelde hij ook Sousafoon en bassax. In de Vibes speelt Jaap alleen contrabas.

De band komt het beste tot zijn recht in jazzclub, jazzfestivals, tijdens Lindy Hop dance events en speelt regelmatig in de Drommedaris in Enkhuizen. 

Lees meer …12-05-2024 White Golden Vibes