Skip to main content

17-12-2023 Second Line New Orleans Jazzband (Sw)

Zondag 17 december 2023, 14.00 – 17.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

second line new orleans jazzbandBezetting:
Klas Nilsson -trompet
Olof Skoog -klarinet, saxefoon
Niklas Carlsson -trombone
Hampus Andersson -gitaar
Per Bach -contrabas
Johan Horner -drums

Het jubileum jaar van uw clubblad Hot News wordt knallend uitgeluid door de Second Line Jazzband uit Zweden. Deze formatie is in 1989 opgericht, waarna de band zich snel heeft ontwikkeld tot een van de populairste traditionele jazzbands in Europa. Op basis van hun originele improvisaties en arrangementen, gekoppeld aan een tomeloze energie in hun spel, hebben ze inmiddels in vrijwel alle jazzclubs en -festivals in Europa gespeeld. Daarnaast hebben vele bekende internationale muzikanten al samen met de band opgetreden, zoals Antti Sarpila, Lillian Boutté en Orange Kellin.

De unieke stijl van de band komt, naar eigen zeggen, voort uit de verschillende muzikale achtergronden van de bandleden. De grootste inspiratiebron is echter de New Orleans revival stijl waarin de formatie zich heeft gespecialiseerd en waardoor ze de New Orleans muziek levend proberen te houden.
De Second Line Jazzband heeft veel fans in Enkhuizen, dus het belooft een topmiddag te worden met veel bekende gezichten in de zaal en op het podium - én uiteraard traditionele jazz van de bovenste plank.
Aart Lub