11-12-2022 South West Oldtime All Stars & Freetime Old Dixie Jassband

Zondag 11 december 2022, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

south west oldtime all stars 2022

South West Oldtime All Stars

Bezetting:
Martin Auer -trompet
Felix Fromm -trombone
Gary Fuhrmann -klarinet
Jörg Teichert -banjo
Thilo Wagner -piano
Thomas Stabenow -bas
Matthew Bookert -sousafoon
Trevor Richards -drums

Vanmiddag een zeer gevarieerd programma met muziek uit de jaren twintig van Louis Armstrong’s ‘Hot Five’ en ‘Hot Seven’ door de South West Oldtime All Stars en het vertrouwde geluid van de founding fathers van de Enkhuizer Jazzscene, de Freetime Old Dixie Jassband.
De opnames van Louis Armstrong's ‘Hot Five’ en ‘Hot Seven’ waren puur studioproducties, waarbij de solisten voor het eerst meer ruimte kregen voor improvisatie. Mede hierdoor werd artistiek de weg vrijgemaakt voor de latere jazzstijlen. Satchmo is nooit met deze formatie op tournee geweest maar de South West Oldtime All Stars hebben de klassiekers, zoals West End Blues, King of the Zulus, Cornet Chop Suey, Struttin' with some barbecue, en Mahagony Hall Stomp en nog veel meer, overgenomen en nieuw leven ingeblazen. Muzikaal op het hoogste niveau is deze formatie niet alleen een waar feest voor de oren van vrienden van New Orleans jazz.

freetime old dixie jassband 2022Freetime Old Dixie Jassband

Bezetting:
Keesjan Hoogeboom -trompet
Rob Vlam -trombone
t.b.a. -klarinet
Piet de Wit -banjo
Jaap de Wit Sr. -bas
Pieter de Wit -drums

De middag wordt afgesloten door de ‘Freetime’ die de fans ieder optreden weer op hun wenken bediend met onvervalste dixielandmuziek. Door de jaren heen heeft de band heel wat leden zien komen en gaan, maar de ‘Freetime Sound’ is steeds bewaard gebleven. De mannen, in de vertrouwde shirts met de blauwe blokjes en de onvermoeibare multi-bassist in hun midden, nemen het publiek iedere keer weer mee op een nostalgische reis door de jazz, waarbij o.a. ragtime's, stomps, Latin-stukken en de blues de revue passeren.
Aart Lub

Nieuwsbrief

Sgt. Peppers Jazz-CLub

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief


©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.
www.digital-dreams.nl