Programma

Planning 2022:
11 december - South West Oldtime All Stars (Dld) & Freetime Old Dixie Jassband

Planning 2023
15 januari - Hot Gravel Eskimos (Ita)
26 februari - New Orleans Old Stars (B-NL)
19 maart - The Fried Seven (Ita-Sp-NL)
16 april - Never Mind Jazzband
14 mei - Bourbon Street Stompers (Dld)
17 september - The Happy Feet Orchestra
15 oktober - Oriental Jazz Band
19 november - The Ragtime Nightmare (Dld)
17 december - Second Line Jazzband (Sw)

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

11-12-2022 South West Oldtime All Stars & Freetime Old Dixie Jassband

Zondag 11 december 2022, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

south west oldtime all stars 2022

South West Oldtime All Stars

Bezetting:
Martin Auer -trompet
Felix Fromm -trombone
Gary Fuhrmann -klarinet
Jörg Teichert -banjo
Thilo Wagner -piano
Thomas Stabenow -bas
Matthew Bookert -sousafoon
Trevor Richards -drums

Vanmiddag een zeer gevarieerd programma met muziek uit de jaren twintig van Louis Armstrong’s ‘Hot Five’ en ‘Hot Seven’ door de South West Oldtime All Stars en het vertrouwde geluid van de founding fathers van de Enkhuizer Jazzscene, de Freetime Old Dixie Jassband.
De opnames van Louis Armstrong's ‘Hot Five’ en ‘Hot Seven’ waren puur studioproducties, waarbij de solisten voor het eerst meer ruimte kregen voor improvisatie. Mede hierdoor werd artistiek de weg vrijgemaakt voor de latere jazzstijlen. Satchmo is nooit met deze formatie op tournee geweest maar de South West Oldtime All Stars hebben de klassiekers, zoals West End Blues, King of the Zulus, Cornet Chop Suey, Struttin' with some barbecue, en Mahagony Hall Stomp en nog veel meer, overgenomen en nieuw leven ingeblazen. Muzikaal op het hoogste niveau is deze formatie niet alleen een waar feest voor de oren van vrienden van New Orleans jazz.

freetime old dixie jassband 2022Freetime Old Dixie Jassband

Bezetting:
Keesjan Hoogeboom -trompet
Rob Vlam -trombone
t.b.a. -klarinet
Piet de Wit -banjo
Jaap de Wit Sr. -bas
Pieter de Wit -drums

De middag wordt afgesloten door de ‘Freetime’ die de fans ieder optreden weer op hun wenken bediend met onvervalste dixielandmuziek. Door de jaren heen heeft de band heel wat leden zien komen en gaan, maar de ‘Freetime Sound’ is steeds bewaard gebleven. De mannen, in de vertrouwde shirts met de blauwe blokjes en de onvermoeibare multi-bassist in hun midden, nemen het publiek iedere keer weer mee op een nostalgische reis door de jazz, waarbij o.a. ragtime's, stomps, Latin-stukken en de blues de revue passeren.
Aart Lub

15-01-2023 Hot Gravel Eskimos (It)

Zondag 15 januari 2023, 14.00 – 17.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

hot gravel eskimosBezetting:
Pasquale Gravela - trompet
Lorenzo Baldasso - klarinet, altsax, zang
Sophia Tomelleri - tenor sax, klarinet, zang
Mauro L. Porro - piano, sopraansax, cornet, zang
Yuri Biscaro - gitaar banjo
Marco Rottoli - bas
Paolo A. Vanzulli - drums, percussie
Marcella Malacrida - zang

De Italiaanse formatie ‘Hot Gravel Eskimos’ uit Milaan is een van de meest representatieve ‘hot jazz’-specialisten in Italië, onder leiding van multi-instrumentalist Mauro L. Porro, Deze topband laat u het plezier van de klassieke jazztraditie herbeleven tijdens opwindende live-uitvoeringen van een muzikaal repertoire, gericht op de originele ‘Swing’ muziek uit de jaren '30 en het begin van de jaren '40 van de vorige eeuw.
Om dit zo authentiek mogelijk te laten klinken maakt de band gebruik van vintage muziekinstrumenten en van nauwkeurige transcripties van originele swing muziek.
Door dit alles, aangevuld met bijpassende podiumaankleding en presentatie, wordt u automatisch meegevoerd naar de sensatie van het prachtige swing tijdperk.
Aart Lub

26-02-2023 New Orleans Old Stars (B-NL)

Zondag 26 februari 2023, 14.00 – 17.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

new orleans old starsBezetting:

Bruno Van Acoleyen (B) -trompet
Jasper van Pelt (NL) -trombone
Eddy Sabbe (B) -klarinet
Emile van Pelt (NL) -piano
Paul Brandes (NL) -bas
Wouter Nouwens (NL) -banjo, tenor gitaar
Chris Vingerhoets (NL) -drums

De New Orleans Old Stars is een samenstelling van oude New Orleans muzikanten uit België en Nederland. De bandleden spelen regelmatig met elkaar, in verschillende bezettingen en allemaal hebben ze dezelfde insteek: samen New Orleans Revival Jazz spelen op een spontane manier met veel plezier en improvisatie. Enkele van de bandnamen die aan de muzikanten gelinkt zijn: New Orleans Jazz Band Of Cologne, The Jeggpap New Orleans Jazz Band, Miss Lulu White's Red Hot Creole Jazzband en The Fondy Riverside Bullet Band

Opgeteld kan de band leunen op vele jaren ervaring maar niemand beroept zich op de ‘verdiende sporen’.
De formatie is samengesteld in het Corona tijdperk voor een optreden tijdens de digitale versie van het jazzfestival Breda in 2021. Dat is zo goed bevallen dat de bandleden hebben besloten om het niet bij een eenmalig optreden te laten.

19-03-2023 The Fried Seven (Int)

Zondag 19 maart 2023, 14.00 – 17.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

fried sevenBezetting:

Pablo Gómez de la Torre -trompet
Matteo Paggi -trombone:
Martí Mitjavila -klarinet
Pepijn Mouwen -saxofoon
Cem Karayalcin -gitaar
Simon Osuna -bas
Carlos Márquez -drums

Na een verpletterende indruk te hebben achtergelaten tijdens het Enkhuizer Jazzfestival 2022, kunnen we met groot enthousiasme aankondigen dat deze topformatie nogmaals in Enkhuizen te zien en te beluisteren zal zijn.
Samengebracht door een voorliefde voor early jazz, is de Fried Seven een groep jonge muzikanten die opwindende, swingende muziek speelt, geïnspireerd door bands uit New Orleans en de Swing Era. De bandleden komen uit verschillende delen van Europa, met verschillende achtergronden en talen, maar zijn verenigd in hun passie voor deze muziek.

Het repertoire dat ze spelen varieert van Louis Armstrong’s Hot Seven tot composities van Duke Ellington, maar ook originele arrangementen die speciaal voor deze band zijn gemaakt. Binnen dit gemengde programma mixt de band ensemblespel met geïmproviseerde solo's waarin de unieke stem van elk lid de kans krijgt om te schitteren.
Het belooft wederom een fantastisch optreden te worden dat u absoluut niet mag missen!!!
Aart Lub

16-04-2023 The Never Mind Jazz Band

Zondag 16 april 2023, 14.00 – 17.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

never mind jazz bandBezetting:

Henk Velema - cornet, voicewhistle, zang
Peter Biemans - trombone, klarinet, zang
Aad van Erp - klarinet, altsax, sopraansax, sopranino fluit, zang
Nol van Iersel - banjo, zang, zakelijk leider
Joris Nieuwendijk - bastuba
Christ Vingerhoets - drums
Han Strijbos - geluidstechniek

Anders dan de naam doet vermoeden, staat de Never Mind Jazz Band (NMJB) wel degelijk voor een serieuze aanpak van de jazz uit de jaren twintig, met daarbij het accent op de gloriejaren 1925-1929.
Het opvallende repertoire strekt zich uit van de kleinere bands van Armstrong, King Oliver, Jelly Roll Morton, Jabbo Smith en Bix Beiderbecke, tot aan de vroege bigbands zoals Fletcher Henderson, McKinney’s Cotton Pickers, Clarence Williams, Paul Whiteman en Duke Ellington. De originelen zijn zodanig ‘teruggearrangeerd’ naar de 6-mans bezetting, dat de band af en toe als tweemaal zo groot klinkt.
De NMJB is een graag geziene gast in jazzclubs en is regelmatig te vinden op festivals in heel Europa. Zo heeft de band in haar rijke 46-jarig! bestaan onder meer op het North Sea Jazzfestival gespeeld en tijdens jazzfestivals in Hongarije, Denemarken, Frankrijk en Italië.
De muzikanten maken al lange tijd deel uit van deze formatie. De grote stabiliteit in bezetting heeft geleid tot een gestage muzikale groei en daarmee tot wat de Never Mind Jazz Band nu is: een alom gewaardeerde classic jazz band, met een repertoire, dat de originelen uit de jaren twintig in hun waarde laat, maar onmiskenbaar het eigen geluid door laat klinken.

Nieuwsbrief

Sgt. Peppers Jazz-CLub

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief


©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.
www.digital-dreams.nl