Skip to main content

Programma

Planning 2023
15 januari - Hot Gravel Eskimos (Ita)
26 februari - New Orleans Old Stars (B-NL)
19 maart - The Fried Seven (Ita-Sp-NL)
16 april - Never Mind Jazzband
14 mei - Bourbon Street Stompers (Dld)
17 september - The Happy Feet Orchestra
15 oktober - Oriental Jazz Band
19 november - The Ragtime Nightmare (Dld)
17 december - Second Line Jazzband (Sw)

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

17-09-2023 The Happy Feet Orchestra

Zondag 17 september 2023, 14.00 – 17.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

happy feet orchestraBezetting:

Hans Goemans -saxofoon
Hans Voogt -gitaar
René ten Cate -vibrafoon
Bob Wijnen -piano
Vincent Kiuper -bas
René Winter -drums
Mirjam van Dam -zang

‘We are here to make you dance!’! Dit gaat deze ervaren en enthousiaste topmusici van The Happy Feet Orchestra vast en zeker lukken. De formatie bestaat uit bekende namen uit de lindyhop muziek scene, zoals zangeres Mirjam van Dam en saxofonist Hans Goemans..
Zij speelden jarenlang bij Dr. Bernard & the Swing Orchestra voordat ze hun eigen Happy Feet Orchestra oprichtten.
Lindyhop is een Afro-Amerikaanse dans die ontstond in New York eind jaren twintig en begin jaren dertig. Het was een samensmelting van vele verschillende dansen, maar voornamelijk gebaseerd op jazzdans, tapdansen en de charleston. De ontwikkeling van lindyhop ging samen met de ontwikkeling van de jazz. Om die reden wordt de term swing zowel voor deze dansstijl gebruikt als voor de jazzstijl waarop wordt gedanst.
Met deze ‘swing machine’ is stilzitten vanmiddag geen optie bij het horen van aanstekelijke dansmuziek uit de jaren twintig tot vijftig van de vorige eeuw.
Aart Lub

15-10-2023 Oriental Jazzband

Zondag 15 oktober 2023, 14.00 – 17.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

oriental jazzbandBezetting:
Bram van Tongeren -trompet
Harm Hillegers -klarinet, alt-saxofoon
Barry Woestenburg -trombone
Carmen Vos -piano
Mark Sprong -banjo
Lauryan Feijen -contrabas
Bob Leijen -drums

De Oriental Jazzband is een product uit de Enkhuizer jazz kweekvijver en noemen we met enig chauvinisme nog steeds een Enkhuizer topformatie. De band is al enig tijd uitgegroeid tot een formatie met een volwassen uitstraling en een bekend gezicht in de nationale- en internationale jazzscene. De leden van de band hebben een passie voor New Orleans jazz, waar zij een persoonlijke twist aan hebben gegeven. Het resultaat is een eigen geluid, dat met veel energie wordt gespeeld, waaruit duidelijk invloeden van verschillende muziekstijlen hoorbaar zijn, zoals rock&roll, country en rhythm&blues.
Deze energieke muzikale cocktail heeft er voor gezorgd dat de Oriental Jazzband de afgelopen jaren op grote internationale jazz events is uitgenodigd. Enkele voorbeelden hiervan zijn het Riverboat jazzfestival (Denemarken), het prestigieuze jazzfestival in Ascona (Zwitserland), de legendarische 100-club in Londen en het Cork Guinness Jazz Festival.
The Oriental Jazzband weet jongeren ervan te overtuigen dat jazz hele hippe muziek kan zijn, zonder het traditionele karakter van deze muzieksoort uit het oog te verliezen.
Vanmiddag zal het Peperhuis dan ook zeker weer een ontmoetingsplaats zijn voor jong en oud en een prima gelegenheid om te proosten op onze mooie en unieke jazzscene.

19-11-2023 The Ragtime Nightmare (Dld)

Zondag 19 november 2023, 14.00 – 17.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

ragtime nightmareBezetting:
Jack B. Latimer -gitaar
Quentin Bardi -bano, gitaar
Malte Tönißen -bas
Eldar Tsalikov -rieten
Laurin Habert -rieten

The Ragtime Nightmare, ontstaan op straat en verfijnd in de rokerige bars van Berlijn, bestaat uit een groep jonge internationale muzikanten en vrienden bij wie de passie voor vroege Amerikaanse muziek verder is gegaan dan alleen amateur-enthousiasme.
Sinds 2016 hebben de bandleden hun zelfgemaakte nummers gekruid en gemixt met de klanken van de oude ragtime stringbands, de hot New Orleans brass jazzbands, de bluesy southern jug bands en de stampende western swing groepen. Hun obsessie is het vastleggen en herschikken van de geluiden en stemmingen van de oude 78 toerenplaten.
Ze zijn geïnspireerd door grote artiesten als Jelly Roll Morton, Clifford Hayes, de Memphis Jug Band, Lionel Belasco en Milton Brown. Het orkest speelt zoals ze dat zelf zeggen: “Vergeten jazz, misplaatste blues en Verwaarloosde Rags”.
De Ragtime Nightmare vindt het altijd leuk om een luisterend publiek te entertainen, maar hun echte bedoeling is om mensen van de stoelen af te laten komen en te laten dansen. Shake that thing!!
Aart Lub

17-12-2023 Second Line New Orleans Jazzband (Sw)

Zondag 17 december 2023, 14.00 – 17.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

second line new orleans jazzbandBezetting:
Klas Nilsson -trompet
Olof Skoog -klarinet, saxefoon
Niklas Carlsson -trombone
Hampus Andersson -gitaar
Per Bach -contrabas
Johan Horner -drums

Het jubileum jaar van uw clubblad Hot News wordt knallend uitgeluid door de Second Line Jazzband uit Zweden. Deze formatie is in 1989 opgericht, waarna de band zich snel heeft ontwikkeld tot een van de populairste traditionele jazzbands in Europa. Op basis van hun originele improvisaties en arrangementen, gekoppeld aan een tomeloze energie in hun spel, hebben ze inmiddels in vrijwel alle jazzclubs en -festivals in Europa gespeeld. Daarnaast hebben vele bekende internationale muzikanten al samen met de band opgetreden, zoals Antti Sarpila, Lillian Boutté en Orange Kellin.

De unieke stijl van de band komt, naar eigen zeggen, voort uit de verschillende muzikale achtergronden van de bandleden. De grootste inspiratiebron is echter de New Orleans revival stijl waarin de formatie zich heeft gespecialiseerd en waardoor ze de New Orleans muziek levend proberen te houden.
De Second Line Jazzband heeft veel fans in Enkhuizen, dus het belooft een topmiddag te worden met veel bekende gezichten in de zaal en op het podium - én uiteraard traditionele jazz van de bovenste plank.
Aart Lub