Jazz award 2008 - 2014


Uitreiking 2014

The Revivalists winnaars Sgt. Pepper's Jazzaward 2014
In een volle Nieuwe Doelen werd op zaterdag 3 januari, tijdens het New Year's Jazz Event, de prestigieuze Sgt. Pepper's Jazzaward 2014 uitgereikt. Deze internationale en enige award in de traditionele jazz, wordt jaarlijks uitgereikt aan de band die als beste wordt beoordeeld voor hun optreden bij Sgt. Pepper's Jazz-Club in het afgelopen jaar. De vakjury was unaniem van mening dat de Enkhuizer band The Revivalists garant stond voor het beste optreden in 2014, gezien de lovende kritieken. De band was duidelijk zeer verrast met deze, voor hen onverwachte, waardering. De award, een bronzenbeeldje van Sgt. Pepper himself, werd deze avond, vlak voor hun optreden, door trompettist Coos Zwagerman in ontvangst genomen.


Uitreiking 2013

Tijdens de jazzclubmiddag op zondag 19 januari werd in het Peperhuis de internationale en traditionele Sgt. Pepper's Jazzaward 2013 uitgereikt aan George Kaatee, leider van de gelijknamige band. Zijn band speelde in februari vorig jaar de sterren van de hemel op de Enkhuizer jazzclub. Dit was niet ontgaan bij de leden van de jury van de jazzaward, echter het venijn zat bijna in de staart veroorzaakt door de laatste band in december van dat jaar. Maar door een nipte overwinning ging deze prestigieuze prijs dus toch naar de band van trombonist George Kaatee. De jury roemde de band onder andere om de improvisaties en techniek van de muzikanten, de uitgekiende arrangementen van de hand van George Kaatee, de variatie van de jazzstukken en de drijvende kracht van de ritmesectie. Kortom, zeer verdiend! George Kaatee was zeer verrast het prachtige bronzen beeldje te mogen ontvangen uit handen van voorzitter Sgt. Pepper's Jazz-Club Sam Verbeek.


Uitreiking 2012

In februari waren de stemmen al geteld voor 2012. De Sgt.Pepper’s Jazz Award 2012 zou worden toegekend aan Second Line Jazzband uit Zweden. Deze band trad in het voorjaar van 2012 op in de jazzclub in Enkhuizen en werd over 2012 als beste beoordeeld door de vakjury. De band is toen gelijk telefonisch op de hoogte gebracht van het winnen van de prijs. Bandlid Niklas Carlsson liet weten zeer vereerd te zijn met de prijs en hem niet per post te willen ontvangen maar graag persoonlijk tijdens het 40e Enkhuizer Jazzfestival waar zij bij aanwezig zouden zijn.

Op zaterdagavond 1 juni reikte voorzitter Sam Verbeek tijdens de reunieavond "Everybody Loves Saturday Night" persoonlijk de Jazz Award 2012 uit aan de Second Line Jazzband uit Zweden. Niklas Carllson zag in de Award een bijzondere waardering voor hun muziek. De jazzclub kent als één van de weinige jazzclubs in Nederland jaarlijks een Award toe aan de band die in een jaar als beste wordt gehonoreerd door een vakkundige jury.


Uitreiking 2011

Op zondag 19 februari 2012 is in de Sgt.Pepper's Jazz-Club in Enkhuizen de Jazz-Award 2011 uitgereikt aan de New Orleans Second Line Jazz Band. Deze band won de prestieuze prijs met het hoogst aantal punten van de jury. De band trad op 13 februari 2011 op in de jazzclub en werd als beste gewaardeerd door de jury bestaande uit leden van het bestuur van het Jazzfestival, de jazzclub, de redactie van de Hot News en donateurs. De band jazzaward2011werd door de jury geroemd vanwege de zeer goede muzikanten die zeer zuiver speelden en zongen, geweldige soli voortbrachten en een prima zangeres in hun midden hadden. De jury omschreef de muziek van de band als " New Orleans pur sang".

De jaarlijks uit te reiken prijs, een gegoten beeldje van Sgt.Pepper in brons, is ingesteld in 2008. Winnaar is de best beoordeelde band die in dat jaar in de jazzclub heeft opgetreden. Eerder zijn de prijzen uitgereikt aan de Freetime Old Dixie Jassband uit Enkhuizen (2008), Jazz Connection uit Breda (2009) en Gumbo Jumbo (2010).

Op de foto muzikaal leider van de New Orleans Second Line Jazz Band Gijs van Helden met de prijs.


Uitreiking 2010

Sgt.Pepper’s Jazz Award uitgereikt in Jazzclub Enkhuizen.

In een druk bezochte Jazz-Club aan de Wierdijk is op zondag 13 februari, tijdens het concert van de Second Line New Orleans Jazz Band, door bestuurslid Gerrit Piso de Sgt.Pepper’s Jazz Award 2010 uitgereikt aan de band Gumbo Jumbo. Deze prestigieuze prijs werd in ontvangst genomen door bandleider Joppe de Vree, die blij verrast was met deze waardering.

Joppe de Vree - Gumbo JazzNamens de band bedankte hij de jury en het publiek  voor de toegekende prijs. De jury was van mening dat Gumbo Jumbo de absolute winnaar was van 2010. Men roemde de band om zijn jonge en enthousiaste uitstraling en zeer goed ingespeelde ritmegroep. Ook vond men de individuele kwaliteiten van de leden bijzonder hoog. Zij waren in staat het publiek voor lange tijd aan zich te binden met een veelzijdig en swingend repertoire. De bandleden van Gumbo Jumbo zijn: Jonny Boston, Coos Zwagerman, Jasper en Emile van Pelt, Joppe de Vree, Bas de Jager en Hans Mantel.

De jaarlijks uit te reiken prijs, een gegoten bronzen beeldje van Sgt.Pepper, is  ingesteld in 2008. Winnaar is de best beoordeelde band die in dat jaar in de jazzclub heeft opgetreden. Rond de Award is een reglement bedacht en een vakkundige jury samengesteld. De jury bestaat uit bestuursleden jazzclub, bestuursleden Jazzfestival, donateurs en redactieleden van de Hot News. Eerder zijn de prijzen uitgereikt aan de Jazz Connection uit Breda (2009) en de Freetime Old Dixie Jassband uit Enkhuizen (2008).


Uitreiking 2009

Jazz award 2009Op zondag 17 januari is in een bomvolle Sgt.Pepper’s Jazz-Club in Enkhuizen voor de tweede maal de Jazz Award uitgereikt. Dit keer was het de traditional jazzband Jazz Connection uit Breda die de prestigieuze prijs onder een luid applaus in ontvangst mocht nemen. De band was blij verrast met deze waardering en dankte het publiek hartelijk. De muzikanten Rob Henneveld en Bart Maassen ontvingen namens hun gehele band een prachtig bronzen beeld van  Sgt.Pepper himself gemaakt door Marga Slagers, eeuwige roem en een gastoptreden op het Jazzfestival Enkhuizen in mei dit jaar.


Uitreiking 2008

Jazz award 2008De eerste uitreiking van de Sgt.Pepper’s Jazz Award was op 15 februari 2009 aan de Freetime Old Dixie Jassband uit Enkhuizen. Deze band was als winnaar uit de bus gekomen en had alle andere bands die in 2008 in de jazzclub hadden opgetreden achter zich gelaten. De bijna voltallige band was die middag aanwezig om de troffee in een overvolle jazzclub uit handen van de voorzitter in ontvangst te nemen.

Nieuwsbrief

Sgt. Peppers Jazz-CLub

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief


©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.
www.digital-dreams.nl