Skip to main content

Hot News jaargang 19 nummer 2

In Hot News jaargang 19, nummer 2 van april 2012 treft u onder meer clubinfo, nieuwtjes en een terugkijk op de afgelopen gezellige club-middagen met hun optredende orkesten. Daarnaast de volgende artikelen:

Aristocats-Dixie-JB-in-AndijkWaar zijn ze gebleven…..
een zoektocht naar ‘verdwenen’ Enkhuizer bands en hun muzikanten, dit keer gewijd aan twee orkesten: The Moonlight Players (1954-1959), een bandje met o.a. de gebroeders Kroeb, die daarin hun eerste schreden in de jazz zetten. Theo op de accordeon en Jan Jaap al op de klarinet. Het andere orkest was The Aristocats Dixie Jazzband (1994-1996), waarin de heel jonge Ruben Veenstra en Danny de Vries debuteerden. Later ontstond hieruit de Enckhuyser Jazzmadley.

Josephine-charleston-pose

Josephine Baker, the black beauty, is het verhaal dat Wim Keller vertelt over de Amerikaanse dansende vocaliste, die in haar leven twee liefdes had, haar geboorteland en Frankrijk. Lees over de Revue Nègre, over bananenrokjes, haar onderscheidingen als oorlogsheldin, haar Rainbow Children, haar succes en haar verdriet.

Dirk-Kwantes

 

Dirk M. Kwantes, drummer bij The Herringtown Jazzband, wordt geïnterviewd door Jacintha. Over zijn passie voor het slagwerk, maar ook de koorzang. De verhalen over optredens in Celle, op Bute en Mallorca. Over zwevende asbakken en een drumbattle.

cd besprekingen

Donateurs van Sgt. Pepper’s Jazz-Club ontvangen Hot News. Bent u geen donateur, maar wilt u ons blad toch in uw bus laten glijden, dan kan dat door overmaking van €11,- per jaar ( 4 nummers) op ING 73 20 354 t.n.v. Sgt. Pepper’s Jazz-Club, o.v.v. ‘clubblad’.