Skip to main content

Hot News jaargang 19 nummer 1

In Hot News jaargang 19, nummer 1 van januari 2012 treft u onder meer clubinfo, nieuwtjes en een terugkijk op de afgelopen gezellige club-middagen met hun optredende orkesten. Daarnaast de volgende artikelen:

DA-Stompers-21-sept-1957-GomarusWaar zijn ze gebleven..... een zoektocht naar 'verdwenen' Enkhuizer bands en hun muzikanten, dit keer gewijd aan de Dark Alley Stompers (1957-1958), een van de oudste bands uit de jazzgeschiedenis van Enkhuizen. Aart Lub vertelt u, onder meer, hoe de band aan zijn naam kwam, hoe de jonge muzikantjes bij elkaar kwamen, over één van de mooiste meisjes van onze stad, over TRAMO en over de optredens tijdens het korte bestaan van de groep in de jaren vijftig.

Foto-MiltonMilton 'Mezz' Mezrow, de Baron van Münchhausen van de jazz is dit keer de jazzgrootheid die Wim Keller in zijn artikelenreeks bespreekt. Milton Mesirow was in de jazzwereld van de Verenigde Staten aanvankelijk meer bekend om zijn geestverruimende paffertjes dan om zijn muzikale kwaliteiten. Een enfant terrible. Lees over zijn contacten met de onderwereld - Al Capone - over zijn optredens in Frankrijk en zijn ruzie met Sidney Bechet.

Joop Paartman, banjoïst/gitarist en zanger bij Jazzpiration en ook nog (steeds) rocker in de New Bandits wordt geïnterviewd door Jacintha. Over aan de grens ingenomen cd's, over gehaktballen in het contract en over 72 biertjes en een sherry.

cd besprekingen

Donateurs van Sgt. Pepper's Jazz-Club ontvangen Hot News. Bent u geen donateur, maar wilt u ons blad toch in uw bus laten glijden, dan kan dat door overmaking van €11,- per jaar ( 4 nummers) op ING 73 20 354 t.n.v. Sgt. Pepper's Jazz-Club, o.v.v. 'clubblad'.