Skip to main content

Hot News jaargang 18 nummer 4

In Hot News jaargang 18, nummer 4 van november 2011 treft u onder meer clubinfo, nieuwtjes en een terugkijk op de afgelopen gezellige club-middagen met hun optredende orkesten. Daarnaast de volgende artikelen:

Mardi gras jazzbandWaar zijn ze gebleven….. een zoektocht naar ‘verdwenen’ Enkhuizer bands en hun muzikanten, gewijd aan The Mardi Gras Jazzband, een van Enkhuizen’s vele bands, die van 1997 tot 2005 furore maakte in de stad en ver daarbuiten. Een bijzonder orkest, dat een groot deel van zijn bezetting deelde met een andere Enkhuizer jazzgroep. Drama en animositeit waren uiteindelijk de reden dat deze band uit elkaar viel. Lees er alles over in Aart Lub’s artikel.Foto-Earl-H-staatsie-site


Earl ‘Fatha’ Hines is dit keer de jazzgrootheid die Wim Keller in zijn artikelenreeks bespreekt. De man die trompet op de piano speelde was een virtuoos begeleider en solist. Hij speelde in Armstrong’s Hot Five en All-Stars, leidde zijn eigen big band, die onder bescherming van Al Capone gedijde in de Grand Terrace Ballroom. In 1943 vormde hij een nieuwe big band met o.a. Dizzy Gillespie en Charlie Parker. Earl Hines, een van de iconen van de jazz met een grote invloed op de ontwikkeling van de pianostijlen in deze muziek. 


Foto-Hans-Mantel-sitecd besprekingen

Jacintha sprak met banjoïst/gitarist Hans Mantel, de voortreffelijke ritmeman en solist van Gumbo Jumbo en The Big Easy Rascals.

Donateurs van Sgt. Pepper’s Jazz-Club ontvangen Hot News. Bent u geen donateur, maar wilt u ons blad toch in uw bus laten glijden, dan kan dat door overmaking van €11,- per jaar ( 4 nummers) op ING 73 20 354 t.n.v. Sgt. Pepper’s Jazz-Club, o.v.v. ‘clubblad’