header2016

17-10 Andors Jazzband

Zondag 17 mei 2020, 14.00 – 17.30.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

andors jazzband 2020Andors Jazz Band
Bezetting:
Suzan Veneman -trompet
Ad Houtepen -kornet, klarinet, altsax, zang
Victor Bronsgeest -trombone, zang
Hans Bosch -sopraan, tenor- en baritonsax, klarinet
Floortje Smehuijzen -sopraansaxofoon, klarinet
Johan Lammers - banjo, gitaar
Hans Koppes -tuba
Rene Winter -drums

Vanaf de oprichting in 1978 richt Andors Jazz Band zich op de geweldige hot dance en jazzmuziek uit de jaren twintig en de vroege jaren dertig van de Twintigste Eeuw. De band gebruikt de originele arrangementen uit die tijd, maar ook eigen stijlgetrouwe arrangementen.

Zoals gewoon was in de beginjaren van de jazz, speelt de band akoestisch; alleen de aankondigingen en de zang zijn versterkt.
In een kwart eeuw is de band een graag geziene gast geworden op jazzfestivals in heel Europa en tijdens talloze tournees heeft de band opgetreden in tientallen Europese jazzclubs en volgden vele radio- en televisieopnamen. Andors Jazz Band heeft inmiddels een reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende bands in de vroege jazzmuziek, met een groeiende, enthousiaste aanhang die deze muziek heeft herontdekt.
De leden van de band zijn ervaren musici met een voorliefde voor de muziek van legendarische orkesten uit die tijd, zoals die van Fletcher Henderson en Duke Ellington. Vanzelfsprekend is ook de presentatie van de band stijlgetrouw: de 'Roaring Twenties' herleven vanmiddag, opnieuw en op veler verzoek, muzikaal in het Peperhuis.

 

Onze Sponsors:

* De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief