header2016

19-4 The Mardi Gras Jazzband (B)

Zondag 19 april 2020, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen.

mardi gras jazzband 2020Bezetting: 
Michel Simons - trompet
Jan ‘Magic’ Coppieters - klarinet
‘Papa’ Paul Callebaut - trombone/zang
Wim ‘Dix’ Decommer - piano
Mattias Hallin - banjo
Paul ‘Speedy’ de Bock - bas
Marnix de Boom - drums

Vanmiddag kunnen we weer genieten van onvervalste traditionele jazzmuziek.

The Mardi Gras Jazzband bestaat uit een zestal Grembergse (B) muzikale vrienden, die, in januari 1983, de band hebben opgericht. De naam verwijst naar Vastenavond in New Orleans, dé feestdag bij uitstek in de bakermat van de jazz.

De band was in de afgelopen jaren een graag gezien gast in diverse jazzclubs, waaronder drie keer in Enkhuizen en op festivals in België, Duitsland en Nederland. In de media zijn ze al eens beschreven als: ‘één van Belgisch meest populaire en succesvolle oudestijl jazzorkesten’.

The Mardi Gras Jazzband heeft gekozen voor een eigenzinnig repertoire, dat bij voorkeur bestaat uit minder gekende New Orleans klassiekers uit het begin van de 20ste Eeuw, met uitstapjes naar ragtime, blues en spirituals. Het geluid is vastgelegd op de cd ‘Lookin’ Fo’ Marie Laveau’. Een band zonder opsmuk, zoals we in West-Friesland zeggen, want voor de opnamen van de cd zijn de achtergrondgeluiden niet gecamoufleerd en in de studio is het geluid niet technisch ‘verfraaid’. Kortom een formatie die jazz speelt, zoals jazz bedoeld is. 

Onze Sponsors:

* De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief