header2016

20-9 Storyville Jassband

Zondag 20 september 2020, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen.

storyville jassbandBezetting:
Michel Muller - trompet, zang
Eugène de Bruijn - klarinet
Peter Dobbe - trombone, gitaar, zang
Tom Stuip - banjo, gitaar
Hein van Rooijen - bas
Stef Geurts  -drums

Het is alweer 7 jaar geleden dat de succesvolle Arnhemse formatie de Storyville Jassband voor het laatst te gast was in de Sgt. Pepper’s Jazz-Club. De band is opgericht op 4 januari 1959 en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van een Arnhemse tot een Nederlandse jazzband met internationale allure. Na ruim vijftig jaar zijn nog steeds de meeste stijl invloeden van de band afkomstig uit de bloeitijd van de Britse ‘trad’ jazz, met vertegenwoordigers als Kenny Ball, Mr.Acker Bilk en vooral Chris Barber. Naast deze rode draad worden ook uitstapjes naar andere muziekstijlen niet geschuwd. Het repertoire wordt gebracht met muzikaal vakmanschap en een aanstekelijk enthousiasme waarmee duidelijk wordt dat deze muziek tijdloos is als die vanuit eigen beleving wordt gespeeld.

De bezetting is in de loop der jaren diverse malen gewijzigd maar in alle formaties en op alle cd’s is de typische Storyville sound te herkennen. In de huidige formatie wordt die bepaald door musici die tientallen jaren ervaring koppelen aan creativiteit en enthousiasme.

Het belooft een heerlijke middag te worden in het Peperhuis met de zeker in Enkhuizen zo geliefde onvervalste ‘trad’ jazz.

Onze Sponsors:

* De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief