header2016

Programma

Planning 2018:

21-1 Farmhouse Jazz& Blues Band
18-2 Bohém Ragtime Jazz Band (HON)
10-3 The Blouzz
18-3 The Vitality Jazz Band (GB)
15-4 The Green River Jass Band
13-5 Peter Faber & Band of Brothers

16-9 New Orleans Revival stompers
14-10 The Louis Armstrong Celebration Band
10-11 Just Wednesdat (avondprogramma)
18-11 Nils Conrad and his Amazing Jazzband
16-12 Basin Street Brawlers

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

 

16-9 New Orleans Revival Stompers

Zondag 16 september 2018, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

revival stompers thBezetting:
Ronald Wildering -klarinet, alt/tenorsaxofoon, zang
Vincent van Elferen -trombone, zang
Emile van Pelt -piano, zang
Wouter Nouwens -banjo, gitaar
Paul Brandes -bas
Christ Vingerhoets -drums

De New Orleans Revival Stompers is een New Orleans jazzband die de traditionele jazz uitdraagt uit de Revivalperiode van de jazzmuziek in New Orleans gedurende de jaren ’40, ’50 en ‘60. Het repertoire bestaat uit een verzameling van traditionals, popsongs, hymns, spirituals, marches, blues, alsmede boogie-woogie en Carribische songs. Daarbij worden ritme en sfeer afgewisseld: van een wals tot swingende brassband muziek, van ingetogen hymns en spirituals tot snelle boogie-woogie en van langzame ballads tot Zuid-Amerikaans ritme. Steeds staat de emotie, ritme en melodie in de muziek voorop, welke zo kenmerkend zijn voor de New Orleans jazz. De band is sterk beïnvloed en geïnspireerd door muzikanten uit de Big Easy (New Orleans), die de jazz uit de jaren ’20 en ’30 rond 1950 deden herleven, zoals George Lewis, Louis Nelson, Jim Robinson, Sammy Penn, Willie Humphrey, Raymond Burke, Chester Zardis, Alton Purnell, Sweet Emma en Capt. John Handy.
Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een heerlijk begin van de 2e seizoenshelft.

14-10 The Louis Armstrong Celebration Band – The Roaring Twenties

Zondag 14 oktober 2018, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

louisarmstrong celebration thBezetting:
Michael Varekamp -trompet, zang
Peter Verhas -klarinet
Eelco van Velzen -trombone
Harry Kanters -piano
Wouter Nouwens -banjo

Trompettist Michael Varekamp en pianist Harry Kanters hebben elkaar gevonden in het laten herleven van de fantastische muziek van Louis Armstrong. Deze omvat een tijdspanne van bijna 50 jaar. In Sgt Pepper’s Jazz-Club gaan zij zich toespitsen op de beginjaren van de carrière van Louis Armstrong, met zijn typische Hot Five bezetting met 3 blazers, zonder bas en drums. Hiervoor hebben Michael en Harry nog drie muzikanten gevonden, die deze stijl bestudeerd hebben, waarbij zelfs een aantal van de originele arrangementen kan worden gebracht.
In deze muzikale herbeleving van een van de meest invloedrijke jazzmuzikanten, is o.a. muziek te beluisteren uit de periode dat ‘Satchmo’ speelde in de Creole Jazz Band met Joe ‘King’ Oliver, maar ook van zijn samenwerking met Bix Beiderbecke, Hoagy Carmichael en uit zijn periode in de Fletcher Henderson band.
Michael Varekamp is naast een internationaal gelauwerde trompettist ook een fantastische zanger, die Louis Armstrong vanmiddag heel dichtbij zal weten te brengen.

10-11 Just Wednesday (avondprogramma)

Zaterdag 10 november 2018, 21.00 – 24.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen.

just wednesday thBezetting:
Dayenne Stuyt -zang
Marijke Verbeek -zang
Hilly Teunissen -trompet
Niko Dol -alt-tenorsaxofoon
Marianne Beerenhout -altsaxofoon
Kees van Spronsen -gitaar
Radjoe Ramphal -piano
Rene Broerse -basgitaar
Eric van der Deure -drums

Na het succes van de eerste avondopenstelling van Sgt. Pepper’s Jazz-Club, kunt u zaterdagavond 10 november voor een tweede maal genieten van een onvervalste blues en soul night.
Deze keer met muziek van ‘eigen bodem’, door Just Wednesday. Een formatie uit West-Friesland die zich onderscheidt van andere bands, niet alleen vanwege de twee zangeressen en drie man sterke blazerssectie, maar zeker ook vanwege het repertoire. Een avondje luisteren naar Just Wednesday is een muzikale ontdekkingsreis langs verschillende stijlen van gecoverde blues, soul en funk muziek. Dit kunnen zowel hits van bekende artiesten zijn als onontdekte pareltjes uit genoemde genres.
Denk bijvoorbeeld aan muziek van de energieke Sharon Jones and the Dap-Kings, de allrounder Stevie Wonder, de onverwachte blues kant van Cindy Lauper of de eigenzinnige Amy Winehouse. En dat alles met 100% swing garantie.
Kom dus weer gezellig naar het Peperhuis en ‘dance like no one is watching’.

 

18-11 Nils Conrad And His Amazing Jazzband

Zondag 18 november 2018, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

nils conrad thBezetting:
Koos van der Hout -trompet/zang
Marco Kuipers -tenor-,sopraansax/klarinet
Bas van Gestel -trombone, zang
Richard Endlich -banjo
Jos van Bueren -bas
Nils Conrad -drums

Deze formatie is een tribute band van de vermaarde Amazing Jazzband. Bandleider en - letterlijk - stuwende kracht was drummer Huub Jansen, die ongeveer 20 jaar met veel succes in binnen- en buitenland heeft rond gereisd. Huub werd beschouwd als een van de beste jazz drummers ter wereld. De oud bandleden van de Amazing Jazzband zijn na het overlijden van Huub niet verder gegaan in deze unieke bezetting. Een drummer met zo'n naam, drive en zo'n unieke stijl van spelen en performance leek namelijk niet te vervangen.
Totdat oud ‘Amazing’ bandlid Marco Kuipers een aantal jaren geleden drummer Nils Conrad in Duitsland tegenkwam. Deze jonge Duitse drummer heeft als kleine jongen les gehad van Huub en kwam regelmatig naar optredens van de Amazing Jazzband. In de loop der jaren heeft Nils zijn eigen stijl ontwikkeld, in combinatie met de vele specifieke drum-kneepjes waar Huub zo bekend om was. De voormalige bandleden van de Amazing Jazzband zijn door Nils zeer enthousiast geworden en besloten uiteindelijk de draad weer op te pakken, onder de naam: ‘Nils Conrad and his Amazing Jazzband’! Het bleek een gouden zet, de ‘klik’ met Nils was er meteen en de oude sound en drive van de Amazing Jazzband was weer aanwezig. De band werd vrijwel meteen geboekt op grote jazzfestivals in o.a. Dresden, Kiel, Breda en Gelsenkirchen. De ‘drive’ achter deze Tribute band is natuurlijk nog steeds Huub en de bandleden willen graag zijn stijl van jazzmuziek spelen in ere houden!

  • 1
  • 2

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief